Αρχική Σελίδα Αρχική
Στείλτε email στο Στείλε email info@eurosupplies.gr EnglishGreek
Υπολογιστές - Αναβάθμιση - Περιφερειακά - Αξεσουάρ
Εκτυπωτές & Αναλώσιμα
Δικτυακά - UPS - Τηλεφωνία - Smart Home
Home & Hobbies

3LCD και CLO – η πιο προηγμένη τεχνολογία βιντεοπροβολής

Ο προβολέας, ή αλλιώς προτζέκτορας, αποτελεί μια ηλεκτρονική συσκευή, που έφερε επανάσταση στην προβολή στατικών και μετέπειτα κινούμενων εικόνων σε μια επιφάνεια προβολής μεγάλων διαστάσεων. Παρά το υψηλό κόστος αγοράς και συντήρησής του, έγιναν γρήγορα δημοφιλείς και εξαπλώθηκαν στην αγορά, τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και στον μέσο καθημερινό χρήστη, με αποτέλεσμα τη θεαματική τους βελτίωση από άποψη επίδοσης, χρόνου ζωής αλλά και της τεχνολογίας προβολής.  Σήμερα, οι κύριες τεχνολογίες που έχουν επικρατήσει είναι η LCD και η DLP. Όμως, ανάμεσα στις προηγμένες τεχνολογίες βιντεοπροβολής, αυτή που ξεχωρίζει για την απόδοση και τα χαρακτηριστικά της είναι η 3LCD.

 

Τι είναι η τεχνολογία 3LCD;

Η τεχνολογία 3LCD, που αναπτύχθηκε από την Epson, χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα αποτελούμενο από τρεις πίνακες υγρών κρυστάλλων που αντιστοιχούν στα τρία βασικά χρώματα. Αυτά τα χρώματα είναι κόκκινο, πράσινο και μπλε. Το φως αρχικά χωρίζεται από διχρωματικούς καθρέφτες σε τρεις δεσμίδες φωτός, οι οποίες περνούν μέσα από τα επιμέρους πάνελ τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις έγχρωμες εικόνες που τελικά ανασυντίθενται με πρίσματα και εμφανίζονται ως μία τελική εικόνα που είναι μια ακριβής αναπαραγωγή του αρχικού υλικού.

 

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας 3LCD;

Το βασικό της πλεονέκτημα έναντι της τεχνολογίας DLP είναι η υψηλή απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτός (CLO). Ως αποτέλεσμα, τα χρώματα είναι φωτεινότερα προσφέροντας εικόνες εκπληκτικά ζωντανές και ρεαλιστικές.

 

Συχνά, οι κατασκευαστές ανταγωνιστικών τεχνολογιών δηλώνουν μόνο την απόδοση του λευκού φωτός, καθώς η έγχρωμη απόδοση τους είναι σημαντικά χαμηλότερη. Σε μελέτες, που έχουν πραγματοποιηθεί σε σύγκριση των δύο τεχνολογιών, δείχνουν ότι έχει άμεση επίπτωση στα προβαλλόμενα χρώματα τα οποία φαίνονται θαμπά σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα από τους βιντεοπροβολείς 3LCD. Η εξίσου υψηλή απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτός εξασφαλίζεται από τη μοναδική δομή του μηχανισμού προβολής.

Επιπλέον, η προβολή DLP δεν μπορεί να συγκριθεί με τη 3LCD καθώς οι βιντεοπροβολείς DLP χρησιμοποιούν έναν τροχό που περιστρέφεται με γρήγορη ταχύτητα, εμφανίζοντας διαδοχικά χρώματα. Η συγκεκριμένη λειτουργία αποτελεί ένα τέχνασμα που χρησιμοποιεί την ατέλεια του ανθρώπινου ματιού, όπου, λόγω των επιφανειών, συγκεκριμένα χρώματα φτάνουν σε κάποιον ως μία ενιαία έγχρωμη εικόνα. Παρ 'όλα αυτά, οι δοκιμές δείχνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να εξαπατηθεί εντελώς - η ανεπαρκής φωτεινότητα των διαδοχικά εμφανιζόμενων χρωμάτων και αντικειμένων είναι ορατά με γυμνό μάτι. Η 3LCD επιτρέπει την αποφυγή της κούρασης των ματιών και των πονοκεφάλων, γεγονός που προσφέρει στην Epson ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

 

Πώς επιτυγχάνεται η σύγκριση της φωτεινότητας χρώματος στους βιντεοπροβολείς;

Προκειμένου οι τεχνολογίες πολλαπλών απεικονίσεων εικόνων να εκπέμπουν φωτισμό με διαφορετικούς τρόπους πιο ομοιόμορφη, αναπτύχθηκε ένα νέο πρότυπο βιομηχανίας CLO για τη σύγκριση της φωτεινότητας χρώματος. Το πρότυπο σχεδιάστηκε από την Εταιρεία Πληροφοριών, μια οργάνωση περίπου 5.000 επαγγελματιών από τη βιομηχανία προβολής και προβολής εικόνων. Το CLO υπολογίζεται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως η έξοδος λευκού φωτός, αλλά αντί να πραγματοποιούνται μετρήσεις σε ένα πλέγμα λευκών μπλοκ, χρησιμοποιείται ένα πλέγμα που αποτελείται από τα κύρια χρώματα. Οι μετρήσεις αθροίζονται, καταμετρούνται και πολλαπλασιάζονται με την περιοχή της οθόνης και η φωτεινότητα καθορίζεται σε lumens.

Η μεθοδολογία CLO επέτρεψε την εύρεση τεράστιων διαφορών μεταξύ της εξόδου λευκού φωτός και της έγχρωμης φωτεινής εξόδου σε βιντεοπροβολείς DLP, ενώ οι βιντεοπροβολείς της Epson εξασφαλίζουν τις ίδιες τιμές και για τα δύο χρώματα μέχρι και 3 φορές πιο ζωντανά.

 

Οι κορυφαίες προτάσεις σε βιντεοπροβολείς τεχνολογίας 3LCD

Οι προβολείς της Epson καταλαμβάνουν ηγετική θέση στην αγορά χάρη στην επαναστατική τεχνολογία και την υψηλή σχέση ποιότητας – απόδοσης που προσφέρουν.

 

Βιντεοπροβολέας Epson EB-S41

Ιδανική επιλογή στην κατηγορία SVGA (800X600) για όσους αναζητούν έναν οικονομικό αλλά συγχρόνως επαγγελματικό βιντεοπροβολέα για κάθε χρήση. Διαθέτει λάμπα με μεγάλη διάρκεια ζωής και 3.300 lumen εξαιρετικής απόδοσης που μπορεί να εξασφαλίσει φωτεινές και ευκρινείς εικόνες ακόμα και σε συνθήκες φυσικού φωτισμού.

Βιντεοπροβολέας Epson EB-Χ41+

Ένας πανίσχυρος προβολέας business που ανήκει στην οικονομική κατηγορία XGA(1920Χ1200) με όλα τα εργαλεία για να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Διαθέτει πολλαπλές εισόδους - εξόδους, ενώ, χάρη στα 3.600 lumen και την τεχνολογία 3LCD, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το φωτισμό του περιβάλλοντος, αφού παράγει φωτεινές και ευκρινείς εικόνες. Είναι ιδανικός για σχολεία σε αυτόνομα συστήματα ή συστήματα διάδρασης, καθώς και απίστευτα μεγάλη διάρκεια ζωή της λάμπας.

Βιντεοπροβολέας Epson EB-U42

Ένας κορυφαίος προβολέας από την κατηγορία FULL HD (1024Χ768) με υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση 15.000:1, που προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας και ξεκούραστη εμπειρία θέασης, ακόμα και σε συνθήκες περιβάλλοντος με υψηλό φωτισμό. Διαθέτει πολλαπλές εισόδους και εξόδους για σύνδεση άλλων συσκευών, καθώς και ενσωματωμένο Wi-Fi για εύκολη και έξυπνη πρόσβαση στον video projector από συμβατές έξυπνες συσκευές μέσω εφαρμογής. Ιδανικός για σχολεία, meeting rooms, home cinema, προβολές περιεχομένου σε υψηλό φωτισμό, μετάδοση αθλητικών γεγονότων σε café και club.

Σειρά Business Epson ΕΒ-2250/2255/2265U

Ξεχωριστή σειρά οι προβολείς Business Epson ΕΒ-2250/2255/2265U. Αποτελούν μηχανήματα υψηλών προδιαγραφών της κατηγορίας FULL HD (1024Χ768) με πολλαπλές εισόδους εξόδους για ευκολία συνδέσεων. Διαθέτουν πανίσχυρες φωτεινότητες που ξεκινούν από 5000 ansi, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεση είτε μέσω δικτύου είτε ασύρματα. Πραγματοποιήστε πιο εντυπωσιακές, βελτιωμένες και φωτεινότερες παρουσιάσεις, ακόμα και για μικρές αίθουσες προβολής σε αμφιθέατρα. Κάθε προβολέας της σειράς φέρει εγγύηση για 5 έτη.

 

 

Εκπαιδευτικοί προβολείς και προβολείς πλήρους διάδρασης

Σε αυτή την κατηγορία, ιδιαίτερη αξία έχουν οι projectors λάμπας και laser κάθετου στήριξης. Προβολείς ειδικά σχεδιασμένοι με γνώμονα τις ειδικές ανάγκες της εκπαίδευσης που προσφέρουν χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορεί να προσφέρει ένας συμβατικός προβολέας.

Συγκεκριμένα, πέραν των κλασικών χαρακτηριστικών ενός καλού προβολέα, μπορούν να συνδεθούν με επιπλέον εκπαιδευτικά περιφερειακά όπως κάμερες εγγράφων, control boxes,  δημιουργία διαδραστικού τραπεζιού κλπ. Kατ’ επέκταση περιλαμβάνουν και μοντέλα, τα οποία προσφέρουν διάδραση αφής χωρίς την ανάγκη διαδραστικού πίνακα ή άλλης συσκευής. Εύκολη μεταφορά και εφαρμογή με στηρίγματα στο ταβάνι.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 100 εκατομμύρια παιδιά καθημερινά γνωρίζουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός Epson.

 

Αναζητήστε τον κατάλληλο projector με τεχνολογία 3LCD και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις προβολές σας με την καλύτερη ποιότητα εικόνας στην αγορά!

Μοιραστείτε το: Facebook Twitter Pinterest

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζει το μελάνι – Μάθε γιατί!

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζει το μελάνι – Μάθε γιατί!

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον εκτυπωτή σου; Μάθε πως ο καθαρισμός κεφαλής εκτυπωτή μπορεί να βοηθήσει καθώς & άλλες πιθανές λύσεις από τη EuroSupplies!

Εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή – Πώς γίνεται;

Εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή – Πώς γίνεται;

Πώς συνδέω εκτυπωτή με κινητό; Πώς γίνεται η εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή HP, Canon ή Epson; Μάθε για τη σύνδεση εκτυπωτή με κινητό εύκολα & γρήγορα!

5 μυστικά που δε γνωρίζατε για εξοικονόμηση στην εκτύπωση

5 μυστικά που δε γνωρίζατε για εξοικονόμηση στην εκτύπωση

Αναρωτιέσαι γιατί τελειώνουν γρήγορα τα μελάνια εκτύπωσης; Διάβασε μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσεις χρήματα από εκτυπώσεις στο γραφείο & το σπίτι.

Gaming is Life – Ο απαραίτητος εξοπλισμός κάθε gamer

Gaming is Life – Ο απαραίτητος εξοπλισμός κάθε gamer

Τι χρειάζεσαι για την απόλυτη gaming εμπειρία; Εκτός από skills απαιτούνται και τα κατάλληλα gaming αξεσουάρ. Θα τα βρεις όλα σε σούπερ τιμές στην EuroSupplies!

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο gaming πληκτρολόγιο

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο gaming πληκτρολόγιο

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα gaming πληκτρολόγιο; Μάθε πώς να διαλέξεις τα καλύτερα πληκτρολόγια gaming της αγοράς.

Τι κάρτα γραφικών να πάρω;

Τι κάρτα γραφικών να πάρω;

Τι κάρτα γραφικών να αγοράσω; AMD ή NVIDIA; Τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Η EuroSupplies θα σε βοηθήσει να διαλέξεις την καλύτερη κάρτα γραφικών!

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να προχωρήσετε.

AOC
ASUS
CORSAIR
Elitron
gigabyte
xerox-adtp
jbl
philips
sandisk
Mi
HP
Dell
Epson
Kyocera
Ricoh
HP
Samsung
Canon
APC
Epson
Benq
Devolo
Logitech
tp-link
trust
microsoft
mediarange
lenovo
d-link
cyberpower
nokia
xbox
brother
kingston
panasonic
TUV Hellas ISO 9001
TUV Hellas ISO 14001
Member of GRECA
Trust Ecommerce Europe
Best Price Award
Visa Visa Verified Mastercard Mastercard Secure Code Maestro Eurobank Ethniki Trapeza Alpha Bank Hellenic Bank Piraeus Bank
EuroSupplies

© 2013-2022 EuroSupplies. All rights reserved.

• Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται 24% ΦΠΑ
• Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση
• Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι υπέρ Δημοσίου για συναλλαγές σχετικών οργανισμών
• Δέσμευση τιμών γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας και επιβεβαίωσής της
• Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και ίσως διαφέρουν από το τελικό προϊόν
• Διαβάστε αναλυτικά τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας