Αρχική Σελίδα Αρχική
Στείλτε email στο Στείλε email info@eurosupplies.gr EnglishGreek
Υπολογιστές - Αναβάθμιση - Περιφερειακά - Αξεσουάρ
Εκτυπωτές & Αναλώσιμα
Δικτυακά - UPS - Τηλεφωνία - Smart Home
Home & Hobbies

Home Office – Ο απόλυτος οδηγός για εργασία από το σπίτι

Εργασία από το σπίτι: Ένα σύγχρονο trend ή μια νέα κανονικότητα;

Το remote work, ή αλλιώς τηλεργασία, είναι ένα μοντέλο αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε  ήδη οργανώσει το δικό μας… homeoffice και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι ταχύτερες συνδέσεις έχουν ανατρέψει τα δεδομένα και πλέον, εργασίες οι οποίες προϋπέθεταν φυσική παρουσία μπορούν να γίνουν από απόσταση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να έχετε το σωστό εξοπλισμό γραφείου!

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα λειτουργικό home office καθώς και συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας.

 

Εργαστείτε από το σπίτι σαν να ήσασταν στο γραφείο 

Μπορούμε άραγε να μεταφέρουμε το γραφείο, σπίτι μας;

Η αλήθεια είναι ότι το remoteworking δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα απαραίτητα προϊόντα τεχνολογίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο οικιακό γραφείο, να κάνετε εύκολα τις online συναντήσεις σας και να μείνετε παραγωγικοί.

Tip: Καθορίστε εξ’ αρχής τον χώρο εργασίας. Αποφύγετε την τηλεργασία από τον καναπέ, καθώς δεν βοηθάει ούτε στη συγκέντρωση αλλά ούτε την πλάτη σας! Επιλέξετε έναν ήσυχο χώρο για να δημιουργήσετε το νέο σας γραφείο.

 

Home office… με άνεση

Λίγο – πολύ όλοι έχουμε (ή πιο σωστά… είχαμε) προσαρμόσει το γραφείο στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε όσο πιο άνετα γίνεται. Ομοίως, και το γραφείο στο σπίτι θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο τέτοιο που να σας επιτρέπει να δουλεύετε ξεκούραστα.

Μια άνετη καρέκλα 

Επειδή υπάρχει πιθανότητα να περνάτε τις ίδιες ή και περισσότερες ώρες καθισμένοι, προτιμήστε μια εργονομική καρέκλα που δε θα σας κουράζει. Να υποστηρίζει δηλαδή με ασφάλεια το μέγεθος και το σχήμα του σώματός σας χωρίς προβλήματα.

Tip: Η καρέκλα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι άνετη και σωστά ρυθμισμένη και να στηρίζει καλά την σπονδυλική σας στήλη.

Ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο 

Μπορεί το remote working να μπήκε απότομα στη ζωή μας, όμως οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές. Επομένως θα χρειαστείτε και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ανταπεξέλθετε. Τίποτα δε συγκρίνεται με την άνεση και την ευκολία που προσφέρει ένα σετ πληκτρολόγιο - ποντίκι με ασύρματη σύνδεση. Μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα με εργονομικό σχεδιασμό έτσι ώστε εκτός από την παραγωγικότητα να αυξήσετε και την άνεση σας.

Μια μεγάλη και άνετη οθόνη 

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά μια οθόνη μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για ρύθμιση της φωτεινότητας, προσαρμογή για προβολή βίντεο, ταινίας κτλ. που θα κάνουν την εργασία από το σπίτι πιο άνετη.

Μήπως η εργασία σας απαιτεί multi-tasking?

Τότε σίγουρα χρειάζεστε 2η οθόνη! Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πολλά παράθυρα θα σας βοηθήσει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργασιών σας, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και λάθη.

Fact: Όποιος το δοκίμασε δεν το αλλάζει με τίποτα.

Διαχείριση καλωδίων 

Δεν θα μπορούσατε να εργαστείτε σε ένα γραφείο με μπερδεμένα καλώδια. Ένας οδηγός καλωδίων θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα καλώδια των συσκευών σας και θα βελτιώσετε την αισθητική και την λειτουργικότητα του home office σας.

Ηome office… με τα σωστά εργαλεία!

Για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εργασία, θα χρειαστείς τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία (software & hardware).

Ένας desktop υπολογιστής

Για επαγγελματική χρήση, υπάρχουν εργασίες που ένας σταθερός υπολογιστής αποδίδει καλύτερα! Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει, είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε και να τον αναβαθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αναβαθμίστε το σύστημα σας

 • Ο επεξεργαστής είναι σαν τον εγκέφαλο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο αναγκαίος είναι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ανάγκες ώστε να επιλέξετε τον καταλληλότερο.
 • Πιστεύετε η προσθήκη μιας καινούριας κάρτας γραφικών αυξάνει τις επιδόσεις του υπολογιστή μόνο στα video games; Think again! Η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη σε εργασίες που απαιτούν χρήση προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα ERP ή CRM ή εργαλεία σχεδιασμού (π.χ. Adobe Photoshop).
 • Τέλος, η σωστή επιλογή της μνήμης RAM, θα εκτοξεύσει την ταχύτητα με την οποία εργάζεστε και ταυτόχρονα και την παραγωγικότητα σας επιτρέποντας την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών (και απαιτητικών) προγραμμάτων.

Προμηθευτείτε τα καλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας από την Microsoft! Η EuroSupplies διαθέτει όλες τις εκδόσεις του MS Office – Student, Business & Home.

Extratip: Δουλεύοντας πλέον από το σπίτι πέφτει σε εσάς και το βάρος προστασίας του λογισμικού σας! Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προμηθευτείτε και το κατάλληλο Antivirus!

Μια UPS συσκευή

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι συσκευές μπορεί λόγω της απότομης πτώσης της τάσης να πάθουν βλάβη. Ένα UPS μας προσφέρει τη δυνατότητα να κρατήσουμε σε λειτουργία τις συσκευές μας και να τις τερματίσουμε σωστά. Αν υποφέρετε και εσείς από συχνές διακοπές ρεύματος, ένα UPS θα σας σώσει σίγουρα!

Home Office… με άψογη σύνδεση

Έχετε διαμορφώσει το χώρο σας κατάλληλα και έχετε αγοράσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό! What’s next? Το δίκτυο, το πιο βασικό ίσως στοιχείο του remote working! Για να έχετε πάντα σταθερή σύνδεση χωρίς προβλήματα και ξαφνικές διακοπές θα χρειαστείτε σίγουρα τα παρακάτω.

Ένα modem 

Σίγουρα το γνωρίζατε από πριν, πολύ πιθανόν διαθέτετε ήδη ένα στο σπίτι. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν διαφορετικά modems για μεγαλύτερες ταχύτητες; Το ίντερνετ αλλάζει και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ακόμα περισσότερο με το ανάλογο modem.

Ένα range extender 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θέλουμε να συνδεθούμε με τον desktop υπολογιστή μας μέσω WiFi και το σήμα είναι χαμηλό. Μια καλή προσθήκη είναι τα range extenders για την επέκταση του σήματος.

Hint: Μεταφέρετε το γραφείο σας, στο σημείο του σπιτιού που κάθε φορά σας εμπνέει και εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους του!

Home office… με έξυπνες λύσεις

Υπάρχει πιθανότητα η φύση της εργασίας σας να έχει ανάγκη από έντυπο υλικό. Δεδομένου ότι δε βρίσκεστε στο γραφείο, θα χρειάζεστε τακτικά εκτυπώσεις. Αν το σηκώνει η τσέπη σας, μπορείτε να επισκέπτεστε το κοντινότερο φωτοτυπικό κέντρο.

Εναλλακτικά, σας προτείνουμε μερικά μηχανήματα και αναλώσιμα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Εκτυπωτές και αναλώσιμα

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε εκτυπωτές με ενσύρματη αλλά και ασύρματη σύνδεση. Επιπλέον, διατίθενται και πολυμηχανήματα ώστε να μπορείτε να στείλετε φαξ, να σαρώσετε, να αντιγράψετε και να εκτυπώσετε άνετα και γρήγορα από το σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο μία συσκευή.

Μελάνια Εκτυπωτών

Σίγουρα θα χρειαστείτε μερικά φιαλίδια με μελάνια αν θέλετε να εκτυπώσετε κάτι. Μια ακόμη επιλογή είναι και τα toner που ενδείκνυνται για εκτυπωτές laser.

Αρκετά χαρτιά

Φροντίστε να προμηθευτείτε αρκετά χαρτιά εκτύπωσης. Ποτέ δεν ξέρετε αν θα σας φτάσουν.

Κρατήστε επαφή με βίντεο

Όταν έχετε συνηθίσει στην παρουσία των συναδέλφων γύρω σας, το να μην έχετε επαφή μπορεί να σας επηρεάσει. Ακόμα και εάν τους δείτε για μερικά λεπτά και μιλήσετε μπορεί να αλλάξει η διάθεση σας.

Για αυτό φροντίστε να έχετε μια webcamera για να σας βλέπουν και να τους βλέπετε. Αν πάλι προτιμάτε μόνο ήχο, επιλέξτε ένα σύστημα κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη.

Απομακρυσμένη εργασία… ένας τρόπος ζωής 

Σε περίπτωση που είστε digital nomad κι έχετε επιλέξει να εργάζεστε online, όχι από κάποιο συγκεκριμένο γραφείο, αλλά σε διαφορετικές πόλεις, ακόμη και χώρες, υπάρχουν λύσεις!

Για εσάς που πιθανόν είσαστε συνεχώς… on the go προτείνουμε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 • τα laptops είναι το απόλυτο remote working εργαλείο. Διαθέτουν ότι χρειάζεστε και μπορείτε να δουλέψετε από οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει μια σύνδεση ίντερνετ.
 • τα ακουστικά σας βοηθούν να μείνετε συγκεντρωμένοι χωρίς περισπασμούς. Σε περίπτωση που θέλετε να φτάσετε την εμπειρία ήχου σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο αποκτήστε τα ακουστικά προηγμένης τεχνολογίας (noise-cancelling technology) που εξαλείφουν κάθε θόρυβο.
 • για να μην μείνετε ποτέ χωρίς χώρο και να αποθηκεύετε σημαντικά αρχεία on the go θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Έτσι θα είστε πάντα ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας θα βρίσκονται σε καλά χέρια.

Tips Παραγωγικότητας 

Επειδή η δουλειά από το σπίτι χρειάζεται και την κατάλληλη οργάνωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βασικά tips που θα ενισχύσουν την απόδοσή σας.

 • Διατηρήστε την πρωινή ρουτίνα σας

Η καθημερινότητα της δουλειάς έχει αλλάξει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε και τις συνήθειές σας. Βάλτε το ξυπνητήρι μερικά λεπτά νωρίτερα, πάρτε το πρωινό σας χωρίς άγχος και ντυθείτε κανονικά σα να πηγαίνατε στο γραφείο. Όλες αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην απόδοσή σας.

 • Καταγράψτε σε ημερολόγιο μια λίστα με τις εργασίες σας

Το μυαλό σας μπορεί να φορτωθεί αρκετά κάθε μέρα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ. Δημιουργήστε μια λίστα με όλες τις εργασίες και τα καθήκοντα που έχετε να ολοκληρώστε. Έτσι, είναι σίγουρο ότι δε θα χαθείτε.

 • Κρατήστε το περιβάλλον εργασίας σας καθαρό

Αυτό θα πρέπει να είναι βασικός νόμος για κάθε σας απασχόληση. Η εικόνα με ανοιγμένα συρτάρια, χαρτιά στην επιφάνεια του γραφείου, ποτήρια ή άλλα αντικείμενα σκόρπια δεν βοηθάνε πολύ στη συγκέντρωση. Ξεφορτωθείτε τα.

 • Κάντε τακτικά διαλείμματα

Είναι αναπόφευκτο, ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια της εργασίας σας, να νιώσετε πόνους στα μάτια, το λαιμό ή στην πλάτη. Αυτό είναι το πρώτο σημάδι, ότι θα πρέπει να απομακρυνθείτε από την οθόνη. Κάνοντας συχνά διαλείμματα, περπατώντας μέσα στο σπίτι, βγαίνοντας στο μπαλκόνι, αλλάζετε παραστάσεις και αποφορτίζεστε. Αφιερώστε το χρόνο σας για να αποφορτιστείτε και να ηρεμήσετε από την ένταση που έχει η δουλειά.

Εργασία από το σπίτι – η πρόκληση νέας 10ετίας 

Πλέον το remote working έχει γίνει μέρος της ζωή μας και ακόμα και όταν φύγει η πανδημία πολλές εταιρίες θα συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο. Επομένως είναι και διαχρονικό!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μια work from home κουλτούρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα οφέλη από τη φυσική παρουσία σε ένα εργασιακό χώρο. Ας δούμε μερικά από αυτά:

 • Λιγότερες μετακινήσεις, αφού όλη η δουλειά γίνεται από το σπίτι
 • Ελεύθερη επιλογή ενδυμασίας και χώρου που θα εργαστείτε, χωρίς να το παρακάνετε
 • Μείωση του άγχος, καθώς υπάρχει η αίσθηση μεγαλύτερης άνεσης και ελευθερίας
 • Ενίσχυση της ευεξίας
 • Περισσότερος προσωπικός χρόνος

Η δουλειά εξ αποστάσεως έχει μπει για τα καλά στη καθημερινότητά μας και αρκετές εταιρείες θα  διατηρήσουν αυτό το μοντέλο εργασίας.

Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε το work from home μέρος της ζωής σας, στη EuroSupplies θα βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για επαγγελματική εργασία από το σπίτι. Υπολογιστές, περιφερειακά μηχανήματα και αξεσουάρ για οικιακές και business χρήσεις σε προσιτές τιμές!

Μοιραστείτε το: Facebook Twitter Pinterest

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζει το μελάνι – Μάθε γιατί!

Ο εκτυπωτής δεν αναγνωρίζει το μελάνι – Μάθε γιατί!

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον εκτυπωτή σου; Μάθε πως ο καθαρισμός κεφαλής εκτυπωτή μπορεί να βοηθήσει καθώς & άλλες πιθανές λύσεις από τη EuroSupplies!

Εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή – Πώς γίνεται;

Εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή – Πώς γίνεται;

Πώς συνδέω εκτυπωτή με κινητό; Πώς γίνεται η εκτύπωση από κινητό σε εκτυπωτή HP, Canon ή Epson; Μάθε για τη σύνδεση εκτυπωτή με κινητό εύκολα & γρήγορα!

5 μυστικά που δε γνωρίζατε για εξοικονόμηση στην εκτύπωση

5 μυστικά που δε γνωρίζατε για εξοικονόμηση στην εκτύπωση

Αναρωτιέσαι γιατί τελειώνουν γρήγορα τα μελάνια εκτύπωσης; Διάβασε μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσεις χρήματα από εκτυπώσεις στο γραφείο & το σπίτι.

Gaming is Life – Ο απαραίτητος εξοπλισμός κάθε gamer

Gaming is Life – Ο απαραίτητος εξοπλισμός κάθε gamer

Τι χρειάζεσαι για την απόλυτη gaming εμπειρία; Εκτός από skills απαιτούνται και τα κατάλληλα gaming αξεσουάρ. Θα τα βρεις όλα σε σούπερ τιμές στην EuroSupplies!

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο gaming πληκτρολόγιο

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο gaming πληκτρολόγιο

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα gaming πληκτρολόγιο; Μάθε πώς να διαλέξεις τα καλύτερα πληκτρολόγια gaming της αγοράς.

Τι κάρτα γραφικών να πάρω;

Τι κάρτα γραφικών να πάρω;

Τι κάρτα γραφικών να αγοράσω; AMD ή NVIDIA; Τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά; Η EuroSupplies θα σε βοηθήσει να διαλέξεις την καλύτερη κάρτα γραφικών!

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να προχωρήσετε.

AOC
ASUS
CORSAIR
Elitron
gigabyte
xerox-adtp
jbl
philips
sandisk
Mi
HP
Dell
Epson
Kyocera
Ricoh
HP
Samsung
Canon
APC
Epson
Benq
Devolo
Logitech
tp-link
trust
microsoft
mediarange
lenovo
d-link
cyberpower
nokia
xbox
brother
kingston
panasonic
TUV Hellas ISO 9001
TUV Hellas ISO 14001
Member of GRECA
Trust Ecommerce Europe
Best Price Award
Visa Visa Verified Mastercard Mastercard Secure Code Maestro Eurobank Ethniki Trapeza Alpha Bank Hellenic Bank Piraeus Bank
EuroSupplies

© 2013-2022 EuroSupplies. All rights reserved.

• Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται 24% ΦΠΑ
• Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση
• Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι υπέρ Δημοσίου για συναλλαγές σχετικών οργανισμών
• Δέσμευση τιμών γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας και επιβεβαίωσής της
• Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και ίσως διαφέρουν από το τελικό προϊόν
• Διαβάστε αναλυτικά τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας