Αρχική Σελίδα Αρχική
Στείλτε email στο Στείλε email info@eurosupplies.gr EnglishGreek
Υπολογιστές - Αναβάθμιση - Περιφερειακά - Αξεσουάρ
Εκτυπωτές & Αναλώσιμα
Δικτυακά - UPS - Τηλεφωνία - Smart Home

Τι είναι οι plotter και που χρησιμοποιούνται; [οδηγός αγοράς]

Κάθε υπολογιστής, στο σπίτι ή το γραφείο, είναι εξοπλισμένος με έναν εκτυπωτή. Ωστόσο, οι δυνατότητες ενός συμβατικού εκτυπωτή ή ενός πολυμηχανήματος (MFP) δεν είναι πάντα αρκετές. Και συγκεκριμένα για όσους επιθυμούν εκτυπώσεις εξαιρετικής ακρίβειας σε μεγάλο φορμά.

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι η αγορά ενός plotter.

Ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται ο plotter, υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά είδη. Ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες ενός plotter μηχανήματος και τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε έναν; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του και σε ποιους απευθύνεται;

Σε όλες αυτές τις απορίες σας θα δώσουμε απάντηση με αυτό το άρθρο!

Τι είναι ο εκτυπωτής plotter

Ο plotter είναι μια συσκευή εκτύπωσης και αναπαραγωγής σχεδίων μεγάλου format που μπορεί να εκτυπώσει σε μια πληθώρα υλικών και μέσων. Ξεκινώντας από φύλλα χαρτιού Α2 μπορεί να φτάσει σε εκτυπώσεις μεγαλύτερου μεγέθους Α1, Α0 έως 60’’. Ένα καλό παράδειγμα αποτελούν οι διαφημιστικές αφίσες και τα μηχανολογικά σχέδια.

Did you know?

Ο plotter δεν χρησιμοποιείται μόνο για την εκτύπωση χαρτιού. Αρκετά μοντέλα εκτυπώνουν σε αυτοκόλλητο βινύλιο, φιλμ, πλαστικό, μουσαμά, αλουμίνιο, λαμαρίνα, κόντρα πλακέ, καμβά!

Τεχνολογίες εκτυπωτών plotter

Οι περισσότεροι plotter χρησιμοποιούν είτε την θερμική (thermal), είτε την πιεζοηλεκτρική (piezo) τεχνολογία.

Η Epson κατασκευάζει piezoelectricplotter υψηλής ποιότητας με κεφαλές εκτύπωσης εξαιρετικής αντοχής. Αποτελεί τη μοναδική κατασκευάστρια παγκοσμίως που παράγει κεφαλές της συγκεκριμένης τεχνολογίας για εμπορική χρήση. Η EuroSupplies αποτελεί έναν από τους πέντε Gold Partners της Epson στην Ελλάδα ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως Authorized Service Partner.

Αντίστοιχα, μόνο οι HP και Canon έχουν τη δυνατότητα να παράγουν θερμικές κεφαλές για plotter. Η EuroSupplies αποτελεί τον μοναδικό Canon Gold Partner στις κατηγορίες Printing, LFP και Supplies, στην Ελλάδα και ανήκει στην ελίτ των Managed Print Specialist Partners της HP για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων MPS.

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και προμηθευτείτε αυθεντικά προϊόντα των κορυφαίων εταιρειών Canon, HP και Epson.

Γιατί να προτιμήσετε έναν plotter

Σε αντίθεση με έναν απλό εκτυπωτή οι plotters χρησιμοποιούνται για εκτυπώσεις μεγάλου φορμά ενώ παράλληλα, καταφέρνουν να διατηρούν το ίδιο υψηλή την ποιότητα εκτύπωσης.

Οι plotter επομένως προσφέρουν:

  • Εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια στην εκτύπωση
  • Μεγαλύτερη σταθερότητα στην αποτύπωση
  • Ευκρίνεια στην ανάλυση κάθε αντίγραφου
  • Κορεσμένο χρώμα και καλύτερη αντίθεση (για έγχρωμα αντίγραφα)

Μια ακόμη θεμελιώδης διαφορά μεταξύ ενός plotter και ενός εκτυπωτή είναι η μεγαλύτερη ευελιξία στα είδη εκτύπωσης. Για παράδειγμα, ένας designer μπορεί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένο χαρτί εμποτισμένο με βαφές.

Σε ποιους απευθύνονται οι plotter

Καθώς οι εκτυπωτικές απαιτήσεις σε ορισμένα επαγγέλματα είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι plotter μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αρκετούς επαγγελματίες, εξαιτίας των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

  • Αρχιτέκτονες & Μηχανικοί

Οι plotters αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας είναι ειδικά εξοπλισμένοι για να ανταποκρίνονται σε λεπτομερείς εκτυπώσεις αρχιτεκτονικών, τεχνικών αλλά και πολεοδομικών σχεδίων. Αρκετά συχνά, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί χρησιμοποιούν προγράμματα τύπου AutoCad ή GIS για μεγαλύτερη ακρίβεια στον σχεδιασμό. Χάρη στους plotters, μπορούν να εκτυπώσουν κάθε σχέδιο χωρίς κάποια αλλοίωση.

  • Γραφίστες, Σχεδιαστές & Επαγγελματίες Φωτογράφοι

Σε ορισμένα επαγγέλματα, υπάρχει η ανάγκη για πιο εξειδικευμένη φωτογραφική απόδοση στο χαρτί, όπως στους φωτογράφους και τους designers. Επιπλέον, ειδικά φωτογραφικά plotters μπορούν να αποτυπώσουν σε πιο βαριά υλικά εκτύπωσης, όπως π.χ. καμβάδες, φωτογραφικά χαρτιά glossy κ.α. Ενώ ένας κλασικός εκτυπωτής χρησιμοποιεί περιορισμένο αριθμό μελανιών, τα plotter γραφίστικης & επαγγελματικής φωτογραφίας έχουν συνήθως 8 + μελάνια. Έτσι, μπορούν να επιτύχουν πιο σωστή και επαγγελματική απόδοση στα χρώματα.

  • Ναυτιλιακές Εταιρείες

Αρκετά συχνά, υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ναυτικών χαρτών υψηλής λεπτομέρειας και ακρίβειας. Οι plotters μπορούν να ανταποκριθούν με άνεση σε κάθε απαίτηση.

  • Κατασκευαστικές και Τεχνικές Εταιρείες

Πολλές φορές, ορισμένες επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τομέα του ηλεκτρουδραυλικού εξοπλισμού τυπώνουν σχέδια κατασκευών για τη μετέπειτα συναρμολόγηση και τοποθέτησή τους. Ένας plotter μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και εύκολα στην αποτύπωση των σχεδίων.

MFP Plotter & Scanners

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα απευθύνονται σχεδόν σε όλους τους επαγγελματίες. Εκτός από τους φωτογράφους, οι οποίοι έχουν ανάγκη πιο εξειδικευμένα plotters, oι παραγωγικοί plotters πολλαπλών λειτουργιών (Multi – Function Plotter) είναι ιδανικοί για αρκετά επαγγέλματα.

Οι MFP plotters – scanners ανήκουν στην αφρόκρεμα της τεχνολογίας, καθώς διαθέτουν εντυπωσιακούς επεξεργαστές και σκληρούς δίσκους που τους επιτρέπουν να εκτυπώνουν μεγάλα αρχεία σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός από λειτουργίες εκτύπωσης, διαθέτουν και δυνατότητα σάρωσης σε μεγάλη φόρμα.

Further reading: Plotter + MFP μαζί - Μάθε περισσότερα εδώ!

Χρειάζομαι περιφερειακά & αξεσουάρ για τον plotter μου;

Υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ και συνοδευτικά, τα οποία ανάλογα με τη χρήση τους, μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Μπορείτε να ενισχύσετε τον plotter σας με έναν διαφορετικό άξονα ρολού, καινούργιο roll unit σε περίπτωση καταστροφής, αλλά και επιπλέον αξεσουάρ που θα κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία της εκτύπωσης.

Θέλετε να κόψετε και να μορφοποιήσετε ένα σχέδιο με μεγάλη ακρίβεια; Τότε θα χρειαστείτε κοπτικό! Αν πάλι θέλετε να τακτοποιήσετε ή να αρχειοθετήσετε μεγάλα παραγωγικά σχέδια, ένα διπλωτικό μπορεί να σας λύσει τα χέρια!

Ακόμη, ένα stand με καλάθι μπορεί να σας βοηθήσει στη συλλογή των αντιγράφων. Χάρη σε αυτό, θα αποφύγετε την καταστροφή, το τσαλάκωμα ή τις τσακίσεις στις εκτυπώσεις σας.

Το σίγουρο είναι, ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ενδεικτικών και εναλλακτικών λύσεων σε συνοδευτικά και αξεσουάρ για όλους.

Βρείτε αυθεντικά αναλώσιμα, κεφαλές και μελάνια plotter αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

Οι plotter παρέχουν κορυφαία απόδοση και γρήγορες εκτυπώσεις υψηλής ποιότητα, σε εξειδικευμένες χρήσεις που απαιτούν εξαιρετικά αποτελέσματα, μεγάλη ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα.

Βρείτε το δικό σας plotter!

Γιατί να επιλέξετε εκτυπωτές Epson WorkForce Pro RIPS [2021]

Γιατί να επιλέξετε εκτυπωτές Epson WorkForce Pro RIPS [2021]

Μάθετε περισσότερα για τους εκτυπωτές WorkForce Pro της Epson με τεχνολογία RIPS. Μειώστε το κόστος εκτύπωσης και αυξήστε την παραγωγικότητα στο γραφείο!

Home Office – Ο απόλυτος οδηγός για εργασία από το σπίτι

Home Office – Ο απόλυτος οδηγός για εργασία από το σπίτι

Τι χρειάζεστε για να μεταφέρετε το γραφείο στο σπίτι; Συμβουλές, εργαλεία και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για να δουλεύετε ξεκούραστα & αποδοτικά από παντού.

Τι είναι οι plotter και που χρησιμοποιούνται; [οδηγός αγοράς]

Τι είναι οι plotter και που χρησιμοποιούνται; [οδηγός αγοράς]

Τι ονομάζουμε plotter και ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν; Ένας αναλυτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτόν που χρειάζεστε!

Γνωρίστε τα MFP Plotters + Scanners της Canon

Γνωρίστε τα MFP Plotters + Scanners της Canon

Με δυνατότητα αναβάθμισης από plotter σε MFP scanner ανά πάσα στιγμή και προηγμένη τεχνολογία η Canon πρωτοπορεί και στα επαγγελματικά MFP Plotter Scanner.

Γιατί να επιλέξετε σαρωτές εγγράφων Epson;

Γιατί να επιλέξετε σαρωτές εγγράφων Epson;

Εύκολη & γρήγορη σάρωση και προηγμένη τεχνολογία για κάθε επιχείρηση. Αυξήστε την παραγωγικότητά σας και μειώστε τα λειτουργικά έξοδα με scanner από την Epson!

3LCD και CLO – η πιο προηγμένη τεχνολογία βιντεοπροβολής

3LCD και CLO – η πιο προηγμένη τεχνολογία βιντεοπροβολής

Γνωρίστε την επαγγελματική τεχνολογία βιντεοπροβολής 3LCD από την Epson με χρώματα αληθινά και ζωντανά για κάθε επιφάνεια προβολής μεγάλων διαστάσεων.

HP
Dell
Epson
Kyocera
Ricoh
HP
Samsung
Canon
APC
Epson
Benq
Devolo
Logitech
tp-link
trust
microsoft
mediarange
lenovo
d-link
cyberpower
nokia
xbox
brother
kingston
panasonic
TUV Hellas ISO 9001
TUV Hellas ISO 14001
Member of GRECA
Trust Ecommerce Europe
Best Price Award
Visa Visa Verified Mastercard Mastercard Secure Code Maestro Eurobank Ethniki Trapeza Alpha Bank Hellenic Bank Piraeus Bank
EuroSupplies

© 2013-2021 EuroSupplies. All rights reserved.

• Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται 24% ΦΠΑ
• Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση
• Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται φόροι υπέρ Δημοσίου για συναλλαγές σχετικών οργανισμών
• Δέσμευση τιμών γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας και επιβεβαίωσής της
• Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές και ίσως διαφέρουν από το τελικό προϊόν
• Διαβάστε αναλυτικά τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας